Varškinės bandelės

Minkštos, skanios, tiesiog tirpstančios burnoje – tokios jau tos varškinės bandelės 🙂 

Šių bandelių tešla yra elastinga ir minkšta, tad lengvai galima ją pritaikyti ir kitiems kepiniams (pvz.: pyragui kepti). Kadangi tešla mielinė, tai norint purių bandelių reiktų leisti tešlai ilgiau pastovėti, tačiau net jei tam nėra laiko – bandelės vis tiek gaunasi labai skanios 🙂

 varskine bandele thumbnail
Sudėtis:
  • 360 g miltų
  • 180 g liesos varškės (trintos)
  • 120 g cukraus
  • 70 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. sausų mielių

Aptepimui (nebūtina):

  • 1 kiaušinio baltymo
  • cinamono
  • cukraus

Eiga:

1. Pirmiausia reikia paruošti mieles: į šiltą pieną įberti sausas mieles, porą šaukštų miltų ir porą šauktų cukraus (iš bendro kiekio). Laikyti šiltai apie 15-30 min.
2. Išlydytą atvėsintą sviestą suplakti su cukrumi ir dviem kiaušiniais.
3. Sudėti varškę.
4. Į paruoštą masę įpilti pakilusias mieles, permaišyti.
5. Berti miltus ir maišyti tešlą, kol ji susirinks į rutulį.
6. Ant miltais pabarstyto stalo toliau minkyti tešlą rankomis. Tešla turi būti labai minkšta ir beveik nelimpanti prie rankų (geriau nepadauginti miltų).
7. Uždengti tešlą rankšluosčių ir palikti šiltoje vietoje kildintis apie 1 val. (pvz. rankšluosčiu uždengtą dubenį su tešla įstatyti į kitą didesnį dubenį su karštu vandeniu).
8. Formuoti bandeles ir dėti ant kepimo popieriumi užklotos skardos, tegul dar paauga kol kais orkaitė.
9. Įjungti orkaitę ir įkaitinti iki 200 laipsnių (priklausomai nuo orkaitės ypatybių gali užtekti ir 170 laipsnių).
10. Bandeles aptepti kiaušinio baltymu ir pabarstyti cukrumi sumaišytu su cinamonu.
11. Kepti kol gražiai paruduos, kažkur apie 30 min (man užteko 20 min, priklauso nuo bandelių dydžio ir orkaitės karščio).

P.s. bandeles galima paįvairinti pagal savo skonį – dėti razinų, įpilti mėgstamo skonio esencijų ar kt. Tačiau net be priedų ir be aptepimo jos yra labai gardžios.

varskines-bandeles-2

varskines-bandeles-3