Kai pirmą kartą kepiau šį cinamoninį pyragą, namai taip gardžiai kvepėjo, kad net meistras, kuris atėjo taisyti sugedusio radiatoriaus, neiškentęs paklausė, kas taip gardžiai kvepia 🙂 Aišku, neliko nepavaišintas 🙂
Sudėtis:
Įdarui (kiekis pagal poreikį):
|
Gaminamas šis pyragas iš varškinių bandelių tešlos (gamybos aprašymas yra čia) tik vietoje to, kad formuoti bandeles, tešla iškočiojama ir aptepama išlydytu sviestu, o ant viršaus barstomas cinamonas sumaišytas su cukrumi. Tada tai susukama į ritinėlį ir pjaustoma maždaug 5 cm riekelėmis, kad gautųsi suktinukai. Šie suktinukai statomi į kepimo formą, kuri yra ištepta sviestu arba išklota kepimo popieriumi.
Kepant pyragas augs (pas mane net bandė pabėgti iš kepimo formos), todėl reiktų į tai atsižvelgti (pvz.: suktinukai galėtų būti mažesnio aukščio arba paimti aukštesnę formą).
Kepti maždaug apie 40 min 170 C temp. arba tol kol pyragas pakils ir įgaus gražią spalvą.
P.s. Pati kepiau kiek ilgiau, mažoje elektrinėje orkaitėje, maždaug 150 C temperatūroje su įjungta apačia ir viršumi, tad kad pyragas per anksti neparuduotų kepimo pradžioje buvau jį lengvai uždengusi iš viršaus folija, o vėliau tą foliją nuėmiau.