Gardus cinamoninis pyragas

Kai pirmą kartą kepiau šį cinamoninį pyragą, namai taip gardžiai kvepėjo, kad net meistras, kuris atėjo taisyti sugedusio radiatoriaus, neiškentęs paklausė, kas taip gardžiai kvepia 🙂 Aišku, neliko nepavaišintas 🙂

 cinamoninis pyragas (3)
Sudėtis:
  • 360 g miltų
  • 180 g liesos varškės (trintos)
  • 120 g cukraus
  • 70 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. sausų mielių
Įdarui (kiekis pagal poreikį):
  • sviesto
  • cinamono
  • cukraus

Gaminamas šis pyragas iš varškinių bandelių tešlos (gamybos aprašymas yra čia) tik vietoje to, kad formuoti bandeles, tešla iškočiojama ir aptepama išlydytu sviestu, o ant viršaus barstomas cinamonas sumaišytas su cukrumi. Tada tai susukama į ritinėlį ir pjaustoma maždaug 5 cm riekelėmis, kad gautųsi suktinukai. Šie suktinukai statomi į kepimo formą, kuri yra ištepta sviestu arba išklota kepimo popieriumi.

cinamoninis pyragas (7)

Kepant pyragas augs (pas mane net bandė pabėgti iš kepimo formos), todėl reiktų į tai atsižvelgti (pvz.: suktinukai galėtų būti mažesnio aukščio arba paimti aukštesnę formą).

Kepti maždaug apie 40 min 170 C temp. arba tol kol pyragas pakils ir įgaus gražią spalvą.

cinamoninis pyragas (1)cinamoninis pyragas (6)

P.s. Pati kepiau kiek ilgiau, mažoje elektrinėje orkaitėje, maždaug 150 C temperatūroje su įjungta apačia ir viršumi, tad kad pyragas per anksti neparuduotų kepimo pradžioje buvau jį lengvai uždengusi iš viršaus folija, o vėliau tą foliją nuėmiau.