Sūrio skonio sausainukai

Žodžiais apibūdinti šių sausainukų skonį išties sunku, traškūs, skanūs, sūrūs, tiesiog mmm… Kas mėgsta kietąjį sūrį, tam tikrai patiks! 🙂

surio-skonio-sausainiai-thumbnail
Sudėtis:
  • 100 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (džiūgas, parmenzanas ar pan.)
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 a.š. druskos
  • pabarstukai (sėklos, aguonos, riešutai ar kt.)

Eiga:

1) Ant stalo išberti persijotus miltus, suberti druską ir sudėti kambario temperatūros sviestą . Kapoti sviestą su miltais peiliu tol, kol nepasidarys smulkūs trupiniai.
2) Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir dar šiek tiek pakapoti toliau.

3) Sudėti trupinius į dubenį ir įmušti kiaušinio trynį, permaišyti. Gaunasi biri masė, kurią lengvai galima apjungti į rutulį.

4) Suformuoti rutulį, uždengti maistine plėvele ir dėti 20 min į šaldytuvą.

5) Jei kepimo skarda yra didelė, tai padalinti tešlą į dvi dalis (aš dalinau į daugiau, nes mano skarda buvo maža). Iš kiekvienos tešlos dalies iškočioti 3-5 mm storio stačiakampį lakštą. Perkelti jį ant kepimo popieriaus ir tada supjaustyti norimo dydžio trikampėliais.
6) Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti pabarstukais ir kepti 170 C temp. apie 10 min.
surio skonio sausainiai (4)
surio skonio sausainiai (1)surio skonio sausainiai (2)surio skonio sausainiai (3)surio skonio sausainiai (5)surio skonio sausainiai (6)surio skonio sausainiai (7)surio skonio sausainiai (8)surio skonio sausainiai