Spurgytės

Mėgstu, kai kažką galima pasigaminti greitai, paprastai ir iš to, kas dažniausiai visada randasi namie. Todėl šių spurgyčių receptas jau yra įtrauktas į mano mėgstamiausiųjų sąrašą 🙂 

spurgos-thumbnail
Sudėtis:
  • 250 g liesos varškės (trintos)
  • 1 kiaušinis
  • 3 v.š. cukraus
  • 100 g miltų (ar šiek tiek daugiau)
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • aliejus (kepimui)
  • vanilės esencija (nebūtina)
  • šlakelis brendžio (nebūtinai)

Eiga:

1. Į varškę įmušti kiaušinį ir įberti cukraus, gerai permaišyti. 
Pagal pageidavimą galima įberti vanilinio cukraus ar įpilti vanilės esencijos. Taip pat galima įpilti šlakelį brendžio ar romo, kad spurgos sugertų mažiau riebalų (bet tai nėra būtina, puikiai apsieinama ir be jo).

2. Įberti žiupsnelį druskos ir po truputį įmaišyti miltus su kepimo milteliais. Tešla gali būti šiek tiek limpanti prie rankų.
3. Paimti dalį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo (arba ant pjaustymo lentutės) suformuoti pailgą ritinėlį. 
4. Supjaustyti ritinėlį tokio dydžio gabaliukais, kokio dydžio turės būti spurgos.
5. Jei norima apvalių spurgyčių, tai kiekvieną gabaliuką šiek tiek paridenti tarp delnų, kad suteikti jam apvalią formą ir mesti į puodą su įkaitintu aliejumi.
6. Kepti ant vidutinės ugnies kol įgaus gražią rudą spalvą. Vartyti jų nereikės, nes pačios puikiai
apsiverčia 🙂

7. Iškepusias spurgas padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, o vėliau perdėti į gražų indą ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! 🙂

spurgos 1spurgos 2