Šviežių agurkų sriuba

Pamenu kaip pirmą kartą paragavau šviežių agurkų sriubos. Draugė, su kuria gyvenom kartu studijuojant užsienyje, išvirė šią neįprastą man sriubą 🙂 Ir dabar, praėjus jau daugiau nei 4 metams nusprendžiau tokią sriubą išsivirti pati. Juo labiau, kad reikėjo kažkur sunaudoti šviežius agurkus. Kadangi šviežių agurkų sriubos receptai internete nepasižymi gausa, teko prisiminti kaip gamino draugė ir kažką priburti pačiai 🙂 Gal dar kam nors tokios sriubos receptas pravers.

thumbnail-svieziu-agurku-sriuba

Sudėtis:

  • 200 g kiaulienos;
  • 2 nedideli švieži agurkai;
  • 2 nedidelės morkos;
  • pusė nedidelio svogūno;
  • keletas didelių bulvių;
  • 2 kubeliai sultinio (naudojau jautienos);
  • lauro lapas;
  • 5 kvapieji pipirai žirneliuose;
  • pora šaukštų grietinės (pagal poreikį);

(Mano puodo tūris 2 L)

Eiga:

  1. Kiaulieną supjaustyti mažais gabaliukais, sumesti į puodą, užpilti vandeniu (kad apsemtų) ir virti. Kai užvirs – vandenį išpilti ir įpilti naujo apie pusę puodo (galima taip nedaryti, o tiesiog iškart įpilti pusę puodo vandens ir jam užvirus nurinkti putas nuo mėsos).
  2. Į puodą įmesti sultinio kubelius, lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir virti kokių 20 minučių.
  3. Tuo metu smulkiai supjaustyti svogūną ir sudėti į įkaitintą su gabaliuku sviesto keptuvę.
  4. Supjaustyti morkas ir agurkus kubeliais, suberti į keptuvę pas svogūnus ir apkepti kokias 10 min.
  5. Bulves taip pat supjaustyti kubeliais.
  6. Praėjus 20 min kaip verda mėsytė, sumesti bulves ir keptuvės turinį į puodą, virti dar apie 20 min.
  7. Paragauti ar netrūksta prieskonių, jei reikia, galima įberti pagal savo skonį. Jei gavosi per sūri – galima įsipilti dar vandens ir būtinai užvirti.
  8. Išvirus sriubai, lėkštėje pagardinti ją šaukštu grietinės.

 

P.s. Patarčiau sriubą virti su mažiau vandens, o vėliau, ruošimo pabaigoje tiesiog įpilti likusį reikalingo vandens kiekį. Taip sutrumpinamas virimo laikas, bei tokiu būdu galima kontroliuoti kokio tirštumo sriubos reikia 🙂