Vištiena su ryžiais (mano netikras plovas)

Labai mėgstu šį patiekalą, jis ne tik greitai pagaminamas, bet taip ir labai man skanus (juokaudama sakau, kad galėčiau jį valgyti kasdien). Jis nė karto nenuvylė savo skoniu, nors gamindavau vis kaitaliodama ingredientus (pvz. vietoje kukurūzų naudojau morkas su pomidorais, ar vien tik pomidorus). Žodžiu, nuo kiekvieno priklauso kaip jį pagaminti pagal save 🙂
 mano plovas 4
Sudėtis:
  • 250 g ryžių
  • 600 g vištienos filė
  • 100 g grietinės
  • skardinė konservuotų kukurūzų
  • keletas šaukštų pomidorų padažo
  • vištienos prieskoniai
Eiga:
1. Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę ir įpylus šiek tiek  vandens, kad apsemtų, kepti kol vištiena taps balta (beveik išvirs).
2. Tuo metu kai kepa vištiena, galima pradėti virti ryžius.
3. Kai vištiena taps balta, likusį vandenį išpilti (dalis vandens išgaruoja) ir įpilti aliejaus, kepti kol lengvai apskrus.
4. Apibarstyti vištieną prieskoniais, įberti kukurūzus ir dar šiek tiek pakepti. Prieskonių vištienai reikėtų negailėti, nes dalis jų atiteks ryžiams.
5. Į išvirtus ryžius sudėti vištieną su kukurūzais ir permaišyti.
6. Pasiruošti padažą: keptuvėje sumaišyti pomidorų padažą su grietine ir šiek tiek patroškinti (užvirti).
7. Į puodą su ryžiais ir vištiena įpilti paruoštą padažą ir gerai permaišyti.
8. Paragauti, jeigu trūksta prieskonių – įberti į puodą ir gerai permaišyti. Jei truks padažo – pasigaminti dar ir pridėti. Čia jau pagal kiekvieno skonį 🙂