Traškūs vafliai

Šis skanėstas man asocijuojasi su vaikyste, kai gyvendami pas močiutę išsikepdavom visą didžiulę lėkštę vaflių ir su visa didele šeimyna jais mėgavomės. 🙂 Būdavo tas aišku ne taip dažnai, gal dėl to taip skaniai juos prisimenu. Dabar tokius vaflius išsikepame dažnokai, iškart dvigubą porciją ir dorojame vakarais dviese, erzindami kitus šeimos narius, kuriuos tuo metu pavaišinti neišeina, nes randasi per toli 🙂

 traskus vafliai (4)
Sudėtis:
  • 5 kiaušiniai
  • 200 g sviesto
  • 200 g* cukraus
  • 200 g* miltų

*galima imti po 200 ml stiklinę

Eiga:
1. Ištirpinti sviestą.
2. Į sviestą įberti cukrų ir plakti keletą minučių.
2. Tada įmušti kiaušinius ir plakti toliau.
3. Įberti miltus ir plakti kol bus vientisa, graži masė.
4. Vaflius kepti įkaitintoje vaflinėje, kurią galima prieš kepimo pradžia lengvai aptepti aliejumi.
5. Iškeptą vaflių susukti kol dar karštas, nes greitai sukietėja.

 

traskus vafliai (5)
traskus vafliai (6)traskus vafliai (7)