Vištienos kotletukai

Mūsų virtuvėje įprastai karaliauja vištienos krūtinėlė, todėl dažniausiai patiekalus gaminu būtent iš jos. Mėsa liesa, turinti nemažai baltymų, greit pagaminama. Vienintelis trūkumas – kad netinkamai paruošus gali būti labai sausa. Mėgstu vištienos krūtinėles maltinukus, nes įvairių priedų pagalba mėsa nebūna sausa, o ir gaunasi skirtingi patiekalai 🙂
Šį kartą pateikiu paprastą kotletukų receptą, ateityje tikiuosi prisiruošiu aprašyti ir kitokius.
 vistienos krutineles kotletai
Sudėtis:
  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinis
  • džiūvesėliai (pagal poreikį)
  • prieskoniai
  • česnako granulės (arba išpaustas česnakas)
 Eiga:
1. Sumalti vištienos krūtinėlę, visada atlieku tai su blenderio pagalba pasinaudojant specialiu kapokliu (indelis su ašmenimis).
2. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir česnako granules (arba galima išspausti česnako skiltelę).
3. Gerai išmaišyti, jeigu gaunasi skystoka masė – įberti šiek tiek džiūvesėlių. Svarbu nepadauginti, kitaip kotletai bus labai sausi.
4. Suformuoti kotletukus, apvolioti džiūvesėliuose ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol mėsa taps balta, o pats kotletas gražiai apskrus.