Traškūs bulviniai blynai

Užgavėnės! Kur bepasisuksi, visur mirga marga antraštės apie blynus, tai nori nenori pradedi apie juos galvoti 🙂 Ir nors ketinau šiandien vakare kepti saldžius lietinius arba purius mielinius blynelius, bet užmačiusi antraštę apie bulvinius blynus, net seilės pradėjo rinktis 🙂 Kaip bebūtų juk pietų metas, alkis ir panašiai, o dar ir tokia proga.. 😀 Nieko nelaukusi išsikepiau paprastų, bet ypatingai traškių bulvinių blynų. Eh.. kaip vis dėlto smagu vos tik kažko užsinorėjus iškart tą ir gauti 🙂
Užgavėnės sočiai užskaitytos!
 Traskus bulviniai blynai
Sudėtis:
  • bulvės
  • druska, pipirai
Eiga:
1. Nuskųsti bulves ir sutarkuoti su burokine tarka.
2. Įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti.
3. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje (aliejaus teks nepagailėti) ant vidutinės ugnies.
P.s. Jeigu norima labai traškių blynų, tokių kurie pavaizduoti nuotraukose – bulves reikėtų paskirstyti keptuvėje gana plonu sluoksniu. Taip pat svarbu kepti gerai įkaitintame aliejuje.