Citrinų skonio lietiniai su kviečių sėlenomis

Nors lietinius kepu gana dažnai, sudėtinga man būna juos aprašyti, nes kaip ir minėjau kitame lietinių recepte, kad visada dedu viską “iš akies”, tad po to sunku atsekti kiek ko įdėjau (pvz. miltų). Eilinį kartą kepdama šiuos lietinius, kurie taip patiko mano draugui, nusprendžiau vis dėlto pasitelkti matavimo vienetus, kas žino, gal tada ir jis galės man tokių lietinių kada nors iškepti.. 🙂
Dėl kviečių sėlenų – jos labai tinka lietiniams gardinti bei yra labai naudingos, dažnai vadinamos “žarnyno šluota”, nes padeda iš organizmo pašalinti toksinus. Taip pat yra gausios ne tik įvairiausių vitaminų, bet ir veiklių skaidulinių bei mineralinių medžiagų.
 Citrinų skonio lietiniai su kviečių selėnomis
Sudėtis:
  • 3 kiaušiniai
  • 600 ml pieno
  • 280 g miltų
  • 4 v.š. rudojo cukraus
  • 2 v.š. kviečių sėlenų
  • 1 v.š. aliejaus
  • citrinų skonio esencija
Eiga:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, jei nėra rudojo, tiks ir baltasis cukrus.
2. Įpilti pusę pieno ir suberti miltus, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
3. Palaipsniui supilti likusį pieną ir gerai išmaišyti.
4. Įlašinti keletą gerų lašų citrinų skonio esencijos ir suberti kviečių sėlenas, išmaišyti.
5. Galiausiai įpilti šaukštą aliejaus ir irgi gerai išmaišyti.
6. Gerai įkaitinti keptuvę, prieš kepant pirmąjį lietinį reikėtų keptuvę ištepti aliejumi, vėliau to daryti jau nereikės, nes tam tikslui pylėme aliejų į tešlą.
7. Kepti ant stiprios ugnies.
P.s. jeigu iš pat pradžių supiltume visą pieną, o tada įbertume miltus – būtų sunku išmaišyti tešlą, kad joje nebūtų gumuliukų. Todėl geriau pradžioje maišyti labai tirštą tešlą, nes taip lengviau panaikinami gumuliukai, o tada jau skiesti ją su likusiu pienu 🙂