Kažkada mano draugė užsiminė apie labai skanius avižinius sausainius, kuriuos jai išgyrė jos sesuo. Buvau suintriguota, o ir seniai jau norėjau išbandyti kokius nors avižinius sausainius, taigi paprašiau recepto. Ir tikrai nenusivyliau! 🙂 Trapūs, skanūs, skaniai kvepiantys, tiesiog mmm… Kuri laiką tik juos ir kepiau. Per Kalėdas iškepiau iškart 4 porcijas, nes norėjosi pavaišinti ne tik šeimos narius (kuriuos tik matau tik per šventes), bet ir pasiimti šiuos avižinius sausainius važiuojant į svečius. Rezultatas nė karto nenuvylė – kaip ir aš, visi būdavo sužavėti ir klausinėjo ar pati kepiau 😀 Pagaliau pribrendau pasidalinti šiuo avižinių sausainių receptu čia, taigi kviečiu išmėginti 🙂
![]() |
Sudėtis:
|
Eiga:
1. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, o kol sviestas lydosi galima supjaustyti šokoladą į mažus gabaliukus.
2. Į ištirpintą sviestą suberti rudąjį ir vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį ir gerai viską išplakti.
3. Įberti avižinius dribsnius, supjaustytą šokoladą ir cinamoną, gerai išmaišyti.
4. Įberti miltus ir kepimo miltelius, taip pat viską gerai išmaišyti.
5. Tešla sudėti į maistinę plėvelę ir suformuoti ilgą ritinį, dėti porai valandų į šaldytuvą.
6. Prieš kepant suojaustyti 1 cm storio gabalais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Svarbu: pasistenkite sausainių neperkepti, šiaip turėtų užtekti ir 12 minučių, ir nors pradžiai sausainiai gali pasirodyti per minkšti, tačiau vėstant kaipmat sukietėja.
Recepto šaltinis: Širšių lizdas