Vištienos kotletai su traškia plutele ir pievagrybių padažu

 Skanu ir paprastai paruošiama, daugiau nėra ką ir pridurti 🙂
Vištienos kotletai
Sudėtis:
  • 250 g pievagrybių
  • 600 g vištienos krūtinėlės
    (arba maltos vištienos)
  • 100 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • keletą saujų avižinių dribsnių
    (gali būti tiek greitai paruošiami
    tiek tradiciniai)
  • mėsos prieskoniai
  • česnako granulės (nebūtina)
  • 1 a.š. miltų
Eiga:
1. Pirmiausia siūlau pasidaryti pievagrybių padažą, nes kotletai labai greitai iškepa. Taigi pievagrybius reikia supjaustyti ir apkepti su šiek tiek sviesto.
2. Įpilti grietinėlę ir pieną, įberti druskos ir pipirų pagal poreikį (arba vietoje to galima panaudoti ketvirtadalį grybų skonio sultinio kubelio). Užkaisti ir leisti šiek tiek pavirti.
3. Padažas pradės tirštėti kai išgaruos pakankamas kiekis skysčių, tačiau vietoje to taip pat galima įberti mažą šaukštelį miltų, tik reikia juos berti po truputį ir labai gerai viską išmaišant, nes gali likti gumuliukų.
4. Į sumaltą vištieną įberti prieskonių (pavyzdžiui aš visada beriu česnako granules ir “Saudos” kepsnių prieskonius), įmušti kiaušinį ir su šakutę gerai viską išmaišyti.
5. Formuoti kotletus ir apvolioti avižų dribsniuose.
6. Kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių kol kotletai gražiai apskrus ir mėsa taps balta.
P.s. Kad būtų lengviau formuoti kotletukus ir mėsa ne taip liptų prie rankų – prieš paimdami mėsos sušlapinkite rankas vandeniu (pvz. pasistatykite šalia dubenėlį su vandeniu ir kiekvieną kartą prieš formuodami naują kotletą sudrėkinkite rankas).
P.s.s. Jei norite valgyti kartu su brokoliais, juos paruošti užtrunka visai neilgai – šviežius brokolius supjaustyti, įdėti į puodą ir užpilti šaltu vandeniu, kai užvirs vanduo dar virkite apie 2 min, tada nukoškite ir galite valgyti.