Cezario salotos

Pernai būdama Graikijoje kaip bebūtų keista valgiau išskirtinai tik Cezario salotas. Draugai šaipėsi iš tokio pasirinkimo, nes kažkaip derėtų bent jau graikiškas salotas valgyti 🙂 Bet mėgstu Cezario salotas dėl skanaus padažo ir kad dažniausiai į sudėti įeina vištiena, taigi tokios salotos ne tik gardžios bet ir sočios. Pagaliau radau išbandytą šių salotų receptą ir paraginta draugės išmėginau pati, rezultatas tikrai nenuvylė 🙂
cezario salotos
Sudėtis:
  • 2 vnt. romėniškų salotų
  • 200 g. vištienos krūtinėlės
  • 8 vnt. smulkių pomidorų
  • 6-8 šaukštai tarkuoto parmezano
  • 1 riekelė duonos skrudinimui
  • 1 skiltelė česnako
  • šaukštas sviesto
  • prieskoniai (vištienai)
  • 4 šaukštai majonezo
  • 1 a.š. vorčesterio padažo
  • 1 a.š. citrinų sulčių
  • 1  a.š. garstyčių
  • 1 skiltelė česnako
  • druska, pipirai
Eiga:
1. Vištienos krūtinėlę apibarstyti prieskoniais ir palikti marinuotis.
2. Gaminame padažą: česnaką susmulkinti ir sumaišyti su majonezu, vorčesterio padažu, garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal poreikį pagardinti druska ir pipirais.
3. Salotų lapus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti (maždaug 1-2 cm pločio juostelėm).
4. Salotų lapus sumaišyti su padažu ir su puse parmezano kiekiu, dėti ant lekštės, kurioje bus patiekiamos salotos.
5. Pomidoriukus supjaustyti į 4 dalis ir uždėti ant salotų.
6. Keptuvėje (arba grilyje) iškepti vištieną (apie 5 min iš kiekvienos pusės), supjaustyti ir dėti ant salotų.
7. Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su sviestu.
8. Duoną skrudinimui supjaustyti mažais gabaliukais (1cm x 1cm) ir apkepti sausoje keptuvėje kol gražiai apskrus, tada sumažinti ugnį iki minimumo, įdėti sviestą sumaišytą su česnaku ir gerai išmaišyti, leisti dar šiek tiek apskrusti.
9. Pabarstyti salotas iškeptais skrebučiais ir ant viršaus užberti likusį parmezaną.
Skanaus! 🙂

P.s. iš nurodyto kiekio gavosi dvi didelės porcijos.

Receptą radau: http://www.kwestiasmaku.com