Mieliniai blyneliai su obuoliais

Nesudėtingai paruošiami ir begalo skanūs blyneliai su obuoliais, puikus sprendimas savaitgalio pusryčiams 🙂
Mieliniai blyneliai su obuoliais
Sudėtis:
  • 250 ml pieno
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 rūgštūs obuoliai
  • 60 ml cukraus
  • 7 g sausų mielių (arba 30 g šviežių)
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • šlakelis brendžio (nebūtina)
Eiga:
1. Į šiltą pieną įberti mieles ir šaukštą cukraus, pastatyti šiltai ir palaukti kol mielės pradės kilti (apie 15 min).
2. Nulupti obuolius ir supjaustyti kubeliais.
3. Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
4. Į kiaušinius įmaišyti mielių masę, suberti miltus, įpiltį aliejų ir šlakelį brendžio, gerai išmaišyti (galima mikseriu).
5. Įberti supjaustytus obuolius, išmaišyti ir palikti tešlą patovėti šiltai (apie 30 min).
6. Kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies.

Patarimai kaip kildinti mieles
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai