Kokosų pieno ir bananų skonio blyneliai

Kai nusprendi, kad bananams po truputį ateina galas ir reikia kažką su jais daryti, pirmą mintis – bananų kokteilis arba blyneliai. Kadangi savaitgaliais blyneliai ypač aktualūs, tai pasirinkimas buvo aiškus 🙂 sutrinus bananus paaiškėjo, kad pieno šįryt nebeliko, o į parduotuvę bėgti nesinori, tai reikia kažkaip suktis iš padėties. Prisiminus, kad šaldytuve stovi atidaryta skardinė kokosų pieno (kurį, beje, irgi reikia kur nors sunaudoti), nusprendžiau, o kodėl gi nepabandžius išsikepti blynelių su kokosų pienu? Greitai patikrinus google ar jau kas nors taip darė ir ar pasiteisino,  buvau tikra, kad kažkas turėtų gautis ir man 🙂 Rezultatu likome patenkinti, ir nors daugiausia jaučiasi būtent bananų skonis, bet yra ir kokosų gaidelė 🙂

 

Kokosų pieno ir bananų blyneliai
Sudėtis:
  • 3 prinokę bananai
  • 1 skardinė (400 ml) kreminės konsistencijos kokosų pieno
  • 1 kiaušinis
  • 200 g miltų
  • 1 pakelis (7g) vanilinio cukraus
  • 1 v.š. aliejaus
Eiga:
1. Kiaušinį išplakti su vaniliniu cukrumi.
2. Bananus sutrinti ir sumaišyti su kiaušiniu bei kokosų pienu.
3. Įberti miltus (jei kokosų pienas skystokas, miltų gali prireikti daugiau), tešla turėtų gautis kreminės konsistencijos.
4. Galiausiai įpilti aliejaus ir vėl išmaišyi (aliejus tešloje skirtas tam, kad blyneliai neprisvyltų ir nereikėtų kas kartą pilti aliejaus į keptuvę).

 

Pastaba: Prieš kepant pačius pirmuosius blynelius reikėtų į įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, o po to jau nebereikės. Aš kaip darau – įpilu šiek tiek aliejaus ir su popieriniu rankšluosčiu paskirstau jį po visą keptuvę, taigi visa keptuvė padengta plonu aliejaus sluoksniu, o perteklius būna sugertas rankšluosčio 🙂