Trinta moliūgų sriuba

Ruduo būna derlingas moliūgais, todėl reikia naudotis šia proga ir pasimėgauti greitai paruošiama, labai skania moliūgų sriuba 🙂

Trinta moliūgų sriuba
Sudėtis:
  • 1 mažas moliūgas
  • 2 didelės morkos
  • 4 didelės bulvės
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 litras vištienos sultinio
  • duona skrudinimui (nebūtina)
Eiga:
1. Svogūną ir česnaką susmulkinti, apkepti keptuvėje su šiek tiek sviesto.
2. Moliūgą nuskųsti, išimti dalį su sėklomis ir supjaustyti kubeliais, taip pat supjaustyti bulves ir morkas.
3. Viską sumesti į puodą, užpilti sultiniu ir virti 30 min.
4. Išvirus sriubai, sultinį nukošti (kad lengviau būtų sutrinti daržoves), sutrinti daržoves ir supilti sultinį atgal.
5. Pagal pageidavimą pasigaminti skrebučius – duoną skrudinimui supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje, kurioje buvo kepami svogūnai su česnakais.
Skanaus! 🙂