Čili troškinys (čili sriuba)

Kuo man patinka turėti receptų svetainę (ir apskritai jos įkūrimo pagrindinė mintis) yra tai, jog visada yra greitai pasiekiami mano pamėgti receptai. Taigi galiu ne tik jais dalintis su kitais, bet taip pat ir pati greitai juos pasiekti 🙂 Turbūt ir esu pati aktyviausia savo svetainės lankytoja 😀 Šis įrašas apie čili troškinį (čili sriubą) gana ilgai laukė savo eilės, bet pagaliau pavyko rast ir jam laiko. Tai tikrai begalo skanus patiekalas, kur aštrumą galima pritaikyti kiekvienam pagal skonį, o sotumas garantuotas 🙂 taigi, prašom, čili troškinys arba kitaip čili sriuba!

Čili troškinys
Sudėtis:
  • 500 g jautienos faršo
  • 800 g konservuotų pomidorų (pomidorų sultyse) arba pomidorų tyrės
  • 400 g pomidorų sulčių/tyrės
  • 400 g konservuotų pupelių
  • 1 paprika
  • 0,5 skardinės kukurūzų
  • prieskoniai (kepsnių, česnako granulės, aitriosios paprikos, saldžiosios paprikos)
  • keletas lašų tabasco
  • tarkuoto sūrio pabarstymui (pvz. mozzarella)
  • česnakinė duonėlė
Eiga:
1. Gerai apkepinti faršą, įberti supjaustytą kubeliais papriką ir dar šiek tiek apkepti kartu.
2. Konservuotus pomidorus sutrinti kartų su jų sultimis (pvz. blenderiu) ir įpilti į gilų puodą, taip pat supilti pomidorų tyrę ir įdėti faršą.
3. Įberti prieskonius (nepagailėti česnako granulių) ir troškinti ant silpnos ugnies kažkur 40 min.
4. Įberti pupeles, kukurūzus ir įlašinti 8 tabasco lašus – jei norima aštriau, tabasco reikės daugiau, tačiau siūlau jo nepadauginti, nes visada galima įlašinti jo individualiai jau į lekštę pagal poreikį 🙂
5. Dar šiek tiek patroškinti, ragauti ir pridėti dar prieskonių jeigu trūksta.
6. Patiekti su pabarstytu sūriu ir šilta česnakine duonele.