Mūsų šeimoje blynai ir blyneliai labai mėgstami, todėl plečiant mažo žmogeliuko valgiaraštį blyneliai užima garbingą vietą 🙂 Labai greitai padaromi ir patogu pasiimti su savimi einant į lauką. Cukrus nenaudojamas, bet saldumo vaikučiams užtenka iš obuolių 🙂
![]() |
Sudėtis:
|
Eiga:
1. Išplakti kiaušinį.
2. Nulupti ir burokine tarka įtarkuoti obuolius.
3. Įberti cinamoną ir sėklų (nebūtina, bet noriu padidinti maistingumą blynelių, todėl sėklas pati beriu beveik visada), gerai išmaišyti.
4. Įberti šaukštą ar du miltų, kad masė suliptu, bet nebūtų per daug tiršta.
5. Kepti be aliejaus – patį pirmą kartą prieš dedant blynelių masę įpilti lašą aliejaus ir ji gerai paskleisti, pvz su popierine servetėle. Kepti ant silpnos/vidutinės ugnies iš abiejų pusių.